Witam, potrzebuję pomocy serwisanta/sprzedawcy myjek ciśnieniowych. Posiadam myjkę ciśnieniową Lavor Skipper Junior 130 i ostatnio znienacka zaczął mi ciec pistolet. Jako, że nie mam już gwarancji postanowiłem go rozebrać i zobaczyć co się stało. Po sprawdzeniu doszedłem że cieknie z tego elementu
a dokładnie na zgrzewie w miejscu zaznaczonym czerwoną strzałką. Próbowałem to zgrzać ale niestety z marnym skutkiem. Więc postanowiłem zakupić nowy pistolet, ale patrząc, że oryginalny kosztuje 100zł i być może go również spotka taki sam los jak poprzedni, pomyślałem aby dobrać pistolet z metalowym wnętrzem. Szperając w google natrafiłem na pistolet Lavora z metalowym wnętrzem ale cena trochę przesadna bo lekko ponad 170zł gdzie nowa myjka kosztuje drugie tyle :/
I teraz pytanie za 100punktów, czy ktoś orientuje się czy jest jakiś pistolet z metalowym wnętrzem pasujący do w/w myjki ale w normalnych pieniądzach? Pistolet może posiadać wejście na węża z gwintem, najwyżej dokupię sobie węża min. 6m bo i tak 4m to trochę za krótki dla mnie ale dysze muszą raczej pozostać fabryczne ponieważ korzystam z pianownicy.
Z góry dziękuję za wszystkie informację
Pozdrawiam
kornat, wszystko zależy od tego jaki rozmiar gwintu łączy wąż z pistoletem.
Co do osprzętu to raczej żadna firma nie daje na niego gwarancji.
Dla przykładu gwint stosowany przez firmę Kärcher to 22x1,5. Szukaj na portalu aukcyjnym.
spróbuj tu http://www.polus.pl/. Ja na aleedrogo po wpisaniu lavor znalazłem sprzedawcę z chyba opolskiego z oryg częściami do lavora. jak co daj znać na prv do go poszukam.
andrzej1962, zapytam w tej firmie, ale jak możesz to poszukaj tej firmy z allegro. W poniedziałek podskoczę do serwisu karchera i zobaczę czy coś dobiorę.
Firma Polus nie posiada części zamiennych ani nawet myjek aby coś dopasować.
Firma Profi-tech ma tylko fabryczne pistolety, plastikowym wnętrzem oraz mosiężnym o których wyżej wspomniałem. Innych nie posiadają.
Karcher w mojej okolicy zaproponował pistolet z lancą i przebiciem węża pod gwint tylko znowu nie będę miał pianownicy ;/
Poszukuję serwisu parkside bo widzę, że mają lance bardzo podobne do moich.
Wymiary końcówki lancy od strony pistoletu
Komentarz